Zullen we sport en bewegen voortaan zien als essentieel en als oplossing?

Jürgen Vissers (Groen Drimmelen (VP/D66): “Juist sport en bewegen gaan ons mee uit de crisis helpen!”

Lege sportparken. Gesloten sporthallen. Sportscholen zonder bezoekers. Ongebruikte fitnessapparaten. De kinderen zitten achter de Playstation in plaats van dat ze naar de voetbal- of handbaltraining zijn. Tegelijkertijd zeggen alle “statistieken”: we bewegen te weinig! 

De coronacrisis heeft er op alle fronten ingehakt. Eenzaamheid onder jong en oud. Gedwongen sluiting voor winkels, kappers en horeca en nog veel meer ondernemers. De zolderkamer als werkplek. Besmetting. Quarantaine. Of erger…… De keiharde werkelijkheid is dat het hele land, dat wij allemaal, op de één of andere manier wel te maken hebben gehad met de gevolgen van dit vreselijke virus.

Maar……we willen met zijn allen ook heel graag weer uit die crisis. En ik ben er vol van overtuigd dat sport en bewegen daarin een deel van de oplossing is. Omdat sport en bewegen bijdraagt aan je gezondheid, fysiek maar ook mentaal. Omdat het een uitlaatklep is. Omdat het goed is voor sociale contacten. En omdat het leuk is!

Zullen we met elkaar afspreken dat we sport en bewegen voortaan zien als oplossing? Een oplossing die bijdraagt om uit de crisis te komen. En dat we sporten en bewegen dus altijd mogelijk blijven maken voor iedereen! En dat we allemaal kunnen bewegen en sporten als we dat willen? Om te zorgen dat we  fysiek en mentaal werken aan gezondheid.

Ik wil daar heel graag voor gaan. U ook?

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal