Woningtoewijzingsbeleid in Drimmelen: Projectontwikkelaars en inwoners worden over één kam geschoren.

Groen Drimmelen vraagt als enige begrip voor eigen inwoners

 

Afgelopen donderdag is het nieuwe woningtoewijzingsbeleid van onze gemeente vastgesteld. Het beleid regelt dat iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen krijgt bij de toewijzing van nieuwe woningen. Dit beleid voorkomt dat projectontwikkelaars woningen aan “bevriende relaties” verkopen. Een prima zaak bij kleinere en grote projecten.


 

Maar moet dit beleid ook gelden voor u als inwoner die zijn perceel kan splitsen en één extra woning kan laten bouwen? Zolang daar een familielid (kind, broer of zus) komt te wonen dan is dat geen probleem volgens de nieuwe regels. Als u het perceel aan een ander dan een familielid wilt verkopen dan bepaalt loting wie er naast u komt wonen. U moet maar zien wie uw nieuwe buurman wordt. De zeggenschap over uw eigen stukje grond bent u kwijt.


Groen Drimmelen ziet dat als betutteling van de bovenste plank. Wij wilden dit voorstel daarom aanpassen. Helaas kregen we van geen enkele partij steun.


 


Zien wij dit fout? Dat vragen we ons oprecht af. Geef uw mening op de stelling die links op deze site staat en reageer gerust. U hoort altijd van ons.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal