Woningbouw: zorg voor goede balans tussen koop en huur

 Groen Drimmelen (VP/D66) wil voldoende nieuwbouw in alle kernen 

 In de gemeente Drimmelen zijn in alle kernen nieuwe woningen nodig. Gelukkig worden er de komende tijd veel bestemmingsplannen besproken door de gemeenteraad, waarmee we een goede start kunnen maken met de ambitieuze bouwplannen voor de komende periode. Groen Drimmelen (VP/D66) pleit voor een goede balans tussen koop -en huurwoningen, in alle prijsklassen en voor alle doelgroepen in onze gemeente.

 Middensegment huur 
Naast de woningbouw voor starters en senioren, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de wensen van onze inwoners die in de gemeente op zoek zijn naar een andere woning. Huurwoningen in het middensegment zijn daarbij nodig om doorstroming en beweging op de woningmarkt mogelijk te kunnen maken. Groen Drimmelen (VP/D66) zal in de plannen die de komende tijd in de gemeenteraad worden besproken dan ook scherp zijn op het type woningen dat in de plannen is opgenomen. We willen zorgen voor genoeg huizen voor starters en voor mensen die zoeken naar een levensloopbestendige woning, maar we moeten daarbij het middensegment van gezinnen die een grotere woning willen gaan huren niet vergeten. 

 Balans 
Het vinden van de balans tussen koop en huur moet gebeuren op basis van de woonvisie en de wensen van onze inwoners. Er moet ook onderscheid worden gemaakt in prijsklassen zodat iedereen een woning kan vinden die past bij de persoonlijke situatie. Omdat bouwplannen langdurige trajecten zijn, is het nodig om als gemeente vooruit te kijken op basis van de onderzoeken en de bouwplannen daarop aan te passen. Wilt u meer weten over Groen Drimmelen (VP/D66) of meepraten over woningbouw in onze gemeente of andere onderwerpen die u bezighouden? 

Op www.groendrimmelen.nl vindt u meer informatie en onze contactgegevens. 

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal