Wie wil er betalen voor het vuil van een ander?

Groen Drimmelen wil de vervuiler zelf laten betalen.

Enkele jaren terug is in onze gemeente DIFTAR ingevoerd. Een mooie afkorting die betekent dat we ons afval voortaan in groene en grijze kliko?s aan straat zetten. En dat we bij de milieustraat zo nu en dan over de weegbrug moeten met ons overige afval. Niet altijd leuk als je moet afrekenen maar je betaalt voor je eigen vuil. En dat is wat wij willen want betalen voor het vuil van een ander trekt niemand aan.

DIFTAR is ingevoerd om de inwoners het afval beter te laten scheiden en het is bedoeld om minder afval aan te bieden. Want als je je bewust wordt van de grote hoeveelheden afval die we produceren gaan we hopelijk bewuster en daardoor minder afval weggooien. Dat drukt de verwerkingskosten.

Groen Drimmelen is al een tijd benieuwd of DIFTAR in Drimmelen net zo succesvol is als bij de andere gemeentes in Nederland. De DIFTAR-gemeentes zijn namelijk inderdaad goedkoper uit. Vandaar dat wij herhaaldelijk hebben gevraagd om een evaluatie. Na een stevig pleidooi van onze kant heeft wethouder Van Buuren uiteindelijk toegezegd om met een degelijke evaluatie te komen. Na afloop van de vergadering heeft hij zelfs aan ons gevraagd mee te werken aan de voorbereiding van de evaluatienota. Natuurlijk doen wij dat!

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal