Verouderd bestemmingsplan hindert inwoner

Groen Drimmelen (VP/D66) denkt in mogelijkheden in plaats van regeltjes

 

Vorige week donderdag werd in de raad een voorstel tot perceelsplitsing besproken. Een inwoner uit de Prinsenpolderstraat in Made heeft namelijk het idee opgevat een extra woning te willen bouwen in zijn tuin. De ruimte heeft hij daarvoor. Een meerderheid in de  gemeenteraad wees dat verzoek af omdat het perceel nu formeel in het buitengebied ligt en er een nieuw bestemmingsplan in de maak is. Groen Drimmelen samen met CAB en PvdA stemden voor de bouw van die woning.

 

Groen Drimmelen heeft daar een aantal goede redenen voor. Ten eerste is het bestemmingsplan al meer dan 20 jaar oud. Moet deze inwoner wachten omdat de gemeente haar werk niet op tijd af heeft? Als het bestemmingsplan wel op tijd was aangepast waren de huidige problemen er waarschijnlijk niet geweest. Het doel van de komende aanpassing in het bestemmingsplan is dan ook om dit gebied niet meer tot het buitengebied te rekenen. Daar komt bij dat in de afgelopen 22 jaar al meer goed onderbouwde uitzonderingen zijn gemaakt.

Ten tweede: bekijk de situatie eens vanuit de ogen van de inwoner. Hij heeft op een gegeven moment een plan en wil dat uitvoeren. Herzieningen van bestemmingsplannen zijn niet aan hem besteed. Als je de situatie ter plekke bekijkt kom je vanzelf tot de conclusie dat we niet over het buitengebied praten. Het lint met woningen wordt met 1 uitgebreid.

Precedentwerking was één van de belangrijkste bezwaren van de tegenstemmers. Wij zijn daar niet bang voor. Vergelijkbare situaties zullen door ons op een zelfde wijze worden beoordeeld. Iedereen heeft recht op een zelfde behandeling in gelijke situaties.

En tenslotte: iedere extra woning helpt ons het woningtekort terug te dringen. Daarom moet de gemeente constructief meedenken in dit soort situaties en niet alleen de regeltjes volgen.
 

Groen Drimmelen (VP/D66)

Gewoon Doen

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal