Ook in 2008 Gewoon Doen!

Wat hebben we ons het afgelopen jaar in ons kleine landje toch druk gemaakt. De verkiezingen van november 2006 gaven een grotere tweedeling in de Nederlandse politiek te zien. Aan de rechterzijde de steun voor Wilders en Verdonk en op de linkervleugel de groei van de SP van Jan Marijnissen en de zijnen. Polarisatie als nooit tevoren.
 
Tolerantie; respect voor andersdenkenden en vrijheid van meningsuiting strijden om voorrang. Helaas heb ik moeten constateren dat degenen die volledige vrijheid van meningsuiting propageren, daar een nogal eenzijdig beeld van hebben. Het lijkt er nogal eens op dat vrijheid van meningsuiting alleen geldt voor mensen die gelijkgestemd zijn. Zodra er een mening van de andere kant komt, voelt men zich aangevallen en wordt gesproken over demonisering en vergelijkbare zware woorden.
 
Ik vind vrijheid in zijn algemeenheid een groot goed, dus ook vrijheid van meningsuiting. In een samenleving word mijn vrijheid echter beperkt door de rechten van degene met wie ik SAMEN LEEFT. Net zoals de vrijheid van degenen die met mij SAMENLEVEN worden beperkt door mijn rechten. Het woordje samenleving moeten we met zijn allen maar eens in hoofdletters schrijven. SAMENLEVING; de samenstelling van dit woord uit twee delen maakt toch duidelijk waar het in onze maatschappij om gaat! Jawel; het draait om SAMEN LEVEN. SAMEN LEVEN doe je niet alleen. Dat kan nooit! Je doet het SAMEN met anderen. Als je met anderen SAMEN leeft, moet je met die ander rekening houden; met zijn of haar gevoelens, idee?n, behoeften en mening, net zoals die ander met mijn gevoelens, idee?n, behoeften en mening rekening zou moeten houden. Laten we nu eens voor altijd afspreken dat wij elkaar behandelen zoals we zelf graag worden behandeld. Als we dat doen dan wordt onze SAMENLEVING een stuk prettiger om in te leven.. Ook in 2008 blijf ik vol respect en waardering voor de ander mijn werk als voorzitter van Groen Drimmelen GEWOON DOEN. Ik wens jullie allemaal een bijzonder goed 2008 toe.
 
Ricus Tiekstra
Voorzitter Groen Drimmelen
 

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal