Natuur heeft voorrang in de Brabantse Biesbosch

Maatregelen zijn nodig om natuur te beschermen.

In de aanloop naar het pinksterweekend besloot Staatsbosbeheer enkele kreken in de Biesbosch voor gemotoriseerde vaartuigen te sluiten. Een besluit dat voortvloeide uit de drukte tijdens Hemelvaart. 

Al langere tijd maakt Groen Drimmelen (VP/D66) zich grote zorgen over de druk van het toenemende toerisme op de Biesbosch. Ooit is de Aakvlaai aangelegd om de druk op dit prachtige stuk Drimmelen te verminderen. Helaas is de aantrekkingskracht van de Biesbosch zodanig dat de balans tussen natuur en recreatie zoek begint te raken. De sterke groei van de bootjesverhuur draagt daar zeer aan bij. Velen maken gebruik van deze voorziening en trekken dan ook massaal richting Biesbosch. Gelukkig komt een grote meerderheid naar de Biesbosch om echt van al het moois dat dit gebied te bieden heeft te genieten. Een kleine groep bezoekers verpest het echter voor die grote groep. De rust wordt verstoord door veel te hard varende recreanten, vaak harde muziek, feestpartijen met barbecue, drank en wat dies meer zij. Waarna aan het eind van de dag strandjes en andere plekken bezaaid met afval achterblijven. 
Deze situatie vraagt nadrukkelijk om maatregelen. Maatregelen waarbij de goed bedoelende recreant helaas moet lijden onder het gedrag van ‘recreanten’, die geen oog hebben voor de prachtige natuur, maar er alleen maar een rotzooi van maken. Dat dit dan ook nog ten koste gaat van bootjesverhuurders is vervelend voor hen. Groen Drimmelen (VP/D66) hecht echter meer waarde aan de Biesbosch als natuurgebied, dan als pretpark.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal