Kiezen voor betrokkenheid, groen, duurzaamheid Marijke Vos Ricus Tiekstra en Dim Jansen

We zijn vandaag in gesprek met mensen die hun sporen hebben verdiend in de Drimmelense gemeenschap, Marijke Vos, Dim Jansen en Ricus Tiekstra. Zij zijn, of waren, actief voor Jeugd -en Jongerenwerk, sportverenigingen, vluchtelingenwerk, kinderopvang en de wereldwinkel om er maar een paar te noemen. Wat wij graag van ze willen weten is waarom zij achter Groen Drimmelen(VP/D66) staan.

 BETROKKENHEID
 Voordat de eerste vraag is gesteld, steekt Marijke van wal. “Van alle leden die we hebben zijn er veel vrijwilliger bij een organisatie of vereniging. En niet zomaar even, meestal gaat het om vele jaren actieve betrokkenheid. Dat maakt deze club zo mooi.” Betrokkenheid is erg goed maar in de politiek wordt meer dan dat verwacht. Je moet je in heel veel onderwerpen verdiepen en een goeie mening vormen. Hoe staat het daarmee? “Door die betrokkenheid weten wij heel goed wat er leeft onder onze inwoners, en daar draait het toch om in de politiek.” Ricus vult aan: “In oktober en november zijn we in al onze dorpen op bezoek geweest. Koffiedrinken in verzorgingstehuizen, gesprekken op straat, een rondleiding bij nieuwe ontwikkelingen. Dat vinden wij belangrijk. We willen proeven en beleven wat er leeft onder onze inwoners.”

 DUURZAAMHEID
 “Dat is één kant van de medaille”, zegt Dim. “Wat ik goed vind aan deze club is dat zij ondubbelzinnig kiest voor groen en duurzaamheid. Geen enkele partij is daar zo duidelijk over en handelt er ook naar. GroenDrimmelen(VP/D66) heeft veel vragen gesteld over gekapte/ te kappen bomen. Marijke neemt het woord over. “Vooral de aandacht die er door GroenDrimmelen(VP/D66) is voor de energietransitie. Zij blijven daar een heel duidelijke koers in varen. Dat gaat de komende jaren nog veel impact hebben voor alle inwoners.”

 KIES VOOR DRIMMELEN 
De passie en betrokkenheid van deze drie door de wol geverfde dorpsgenoten spat er nog steeds af. Dat is me wel duidelijk geworden tijdens dit gesprek. Kies je voor betrokkenheid, kies je voor groen, kies je voor duurzaamheid, dan kies je GroenDrimmelen(VP/D66). Maar kies op 21 maart in ieder geval voor Drimmelen. 

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal