Kies voor GroenDrimmelen(VP/D66) – lijst 4: trots op onze jeugd in Drimmelen

Vandaag praten we met drie fanatieke leden van GroenDrimmelen(VP/D66): Miriam Tiekstra, huidig raadslid en nummer 5 op de verkiezingslijst, Roxanne Pruijsers-Heijmans, terug van weggeweest in de politiek en nieuw bij de partij (nummer 8) en Jürgen Vissers, al 12 jaar raadslid en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ze werden alledrie jong actief (voor hun 25e) in de politiek. Wie kunnen we dan beter spreken als het over jeugd gaat?

MET GROTE MEERDERHEID JEUGD GAAT HET GOED

Miriam begint: “Ik start positief, want het gaat met het overgrote deel van onze jeugd goed! Daar kunnen we echt trots op zijn”.  Roxanne vult aan: “Dat is ook waarom wij zo geloven in de kracht van onderwijs en verenigingen. Het gaat onze jongeren goed op school, ze zijn lekker aan het sporten of maken muziek”. Jürgen: “Wij willen dus ook blijven inzetten op de mogelijkheden en kansen die er liggen voor onze jeugd. Stimuleren en praten met de jeugd in plaats van een stempel geven en praten over de jeugd”.

OUDERS EN GEMEENTE

Jürgen: “Wij blijven zeggen dat ten eerste de ouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen. Dat is toch ook zo, waarom moet de gemeente zich daar mee bemoeien als het goed gaat?”. Miriam: “Maar als het niet goed gaat, moeten we er als gemeente wel staan. Zeker nu we ook over de jeugdzorg gaan. En dan vinden wij dat er één aanspreekpunt per gezin moet zijn. Geen 30 verschillende zorgverleners aan tafel. Het is vaak al moeilijk genoeg”. Roxanne is duidelijk: “Als het echt misgaat, bijvoorbeeld bij zware overlast of drugscriminaliteit, moeten we als gemeente stevig in durven grijpen. Want dat wil niemand! Bovendien moeten wij er ook voor zorgen dat drugsproblematiek minder voorkomt of zelfs helemaal verdwijnt”.

ZORG

Miriam: “De zorg in het algemeen is in Drimmelen echt heel erg goed. Niet alleen de jeugdzorg, maar zeker ook de zorg voor ouderen.” Jürgen: “Klopt! Dat horen we ook vaak terug van inwoners. Maar dat moet ons niet in slaap sussen, want er zijn ook dingen die niet goed gaan. Betaalbaarheid van zorg, keuzevrijheid van cliënten, échte banen in de zorg. Er liggen nog uitdagingen genoeg”. 

KIES VOOR DRIMMELEN

Kies je voor de jeugd, kies je voor goede zorg, dan kies je GroenDrimmelen(VP/D66), lijst 4!

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal