In Memoriam: Joke Haaze (1938- 2021)

Ze was vriendelijk, toegankelijk, sociaal, sterk, geëmancipeerd en klassiek links. Maar ook wel een tikkeltje eigenwijs. Bovenal was Joke Haaze een vrouw met een groot hart en overtuigd lid van Groen Drimmelen (VP/D66). De partij die in de gemeente Drimmelen ‘haar’ Vooruitstrevende Partij (VP) opvolgde. Haar leermeester Louis Sinner richtte in 1965 Terheijdens Belang op. In 1973 werd de naam gewijzigd in Vooruitstrevende Partij. Joke ”woonde” vanaf de oprichting in de partij.  

Tussen 1970 en 1986 bekleedde Joke een raadszetel in de voormalige gemeente Terheijden en Wagenberg. Vervolgens was Joke jarenlang actief lid van de VP en vervulde ze een vooraanstaande rol binnen deze partij. Ook na de vorming van Groen Drimmelen (VP/D66) in 2000 bleef zij als secretaris actief. Pas in 2003 droeg zij het bestuurdersstokje over aan de volgende generatie en werd zij benoemd tot erelid van de partij. 

Ze bleef, als het diep sociale geweten van de partij, enorm betrokken bij alles wat er binnen Groen Drimmelen gebeurde. Bijna geen ledenvergadering sloeg ze over. Nagenoeg geen enkele ledenactiviteit miste ze. Gevraagd en ongevraagd voorzag ze de fractie en de wethouder van advies. Joke was er eigenlijk altijd. Zo ook op 27 november 2021. Joke luisterde deze ledenvergadering op met haar aanwezigheid en toonde haar enorme betrokkenheid en belangstelling voor ons verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. De verkiezingen en de aanloop daar naar toe had ze graag weer mee willen maken. Ze was er weer klaar voor!

Naast haar activiteiten voor onze partij en de VP, was Joke zeer actief als vrijwilliger op veel gebieden. Het was ook nog maar een paar weken geleden dat Joke afscheid nam als vrijwilligster bij SWO Drimmelen.

Dinsdag  21 december bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat Joke heel plotseling is overleden. Dat paste helemaal nog niet in haar planning, ze had nog zoveel te doen en te regelen, ondanks dat ze ook wel besefte dat ze steeds ouder werd. Haar zelfstandigheid was haar echter alles waard. We hebben afscheid moeten nemen van Joke en zullen haar vreselijk gaan missen. We wensen haar kinderen en kleinkinderen, vrienden en bekenden enorm veel sterkte met het verlies van hun moeder en grootmoeder.

Namens Groen Drimmelen (VP/D66)
Ricus Tiekstra (Voorzitter)Jürgen Vissers (Wethouder)

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal