In Memoriam Cor van Meel

Op 20 oktober 2020 overleed ons voormalige raadslid, wethouder en erelid Cor van Meel. Cor is bijna 81 jaar geworden. Jarenlang was hij het gezicht van D66 in de gemeente Made en Drimmelen en later de gemeente Drimmelen. Velen van ons herinneren zich Cor als gedreven raadslid. Zijn politieke carrière  begon al in 1970 in de gemeente Terheijden. Dit duurde echter slechts een jaar. In 1982 werd Cor voor D66 in de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Made en Drimmelen gekozen. Dit bleef hij uiteindelijk tot maart 2006. In de jaren voor de herindeling van 1994 tot 1997 was Cor naast raadslid ook wethouder in de gemeente Made en Drimmelen. 

Jarenlang werden de fractievergaderingen thuis bij Cor in de Ganzenhof gehouden. Velen die toen deel uitmaakten van de (steun)fractie herinneren zich deze bijeenkomsten, die niet alleen zakelijk, maar vooral ook gezellig waren. Cor wist velen aan zich te binden, wat bijdroeg aan het succes van de partij.  Hij wist alles van sport en van jongeren, maar door goed naar de achterban te luisteren, kreeg ook het milieu de nodige aandacht. Mede door zijn inzet werd duurzaamheid een van de belangrijke onderwerpen op de politieke agenda van de gemeente. Nadat Cor er in 1982 voor zorgde dat D66 op het politieke toneel van de gemeente Made en Drimmelen verscheen, kon hij in 1990 samen met Domien van den Berg de raadszaal betreden. Na de verkiezingen van 1994 werd er zelfs een derde zetel veroverd. Marijke Vos kwam de fractie versterken en Cor trad als wethouder toe tot het college. 

Na de verkiezingen van november 1996 keerde hij weer terug naar de ‘raadsbankjes’ in de gecombineerde fractie van D66 met de VP. Tot 2006 bleef hij lid van de gemeenteraad en na zijn afscheid werd hij voor zijn vele verdiensten voor de partij tot erelid benoemd. Hij bleef nog enkele jaren actief als lid van de steunfractie. Van lieverlee werd zijn aanwezigheid echter minder. De eerste verschijnselen van de ziekte waren toen al wel merkbaar.

Naast zijn verdiensten op het politieke vlak zal Cor ook worden herinnerd vanwege zijn maatschappelijke activiteiten. Als voorzitter van Madese Boys zorgde hij er voor dat Madese Boys naar de huidige locatie aan de Schietberg verhuisde. Jarenlang verzorgde hij trainingen bij de Madese Hockeyclub en stak hij de handen uit de mouwen tijdens de schoolsportdagen die voor de basisscholen in de gemeente werden georganiseerd. Ook kon je Cor veelvuldig tijdens carnavalsactiviteiten in de verschillende etablissementen in Made tegen komen, herkenbaar in zijn groene boerenkiel en zijn petje op.

Voor al zijn activiteiten ontving Cor een koninklijke onderscheiding en werd hij in 1997 verkozen tot Grootste Juin van Made.

De laatste jaren heeft Cor in De Wijngaard doorgebracht. Alzheimer eiste zijn tol en het moet voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen zwaar zijn geweest om hun geliefde vader zo te hebben zien worstelen. Wij leven dan ook met Nel, Claudia, Nicole, Leo, Géjan en de kleinkinderen mee. 

Namens het bestuur van Groen Drimmelen (VP/D66)

Ricus Tiekstra

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal