Het (B)oerBurgerBos: Een geweldig initiatief voor een groen Drimmelen!

Veel lof van Groen Drimmelen (VP/D66) voor alle vrijwilligers die het nieuwe bos mogelijk maken

Een bos van duizend bomen tussen Made en Helkant, het (B)oerBurgerBos genaamd, welke zeker 250 jaar zal blijven bestaan. Begonnen als een groene droom, uitgewerkt tot een prachtig plan en afgelopen zaterdag officieel gestart. In de aanwezigheid van onze inwoners die het groene hart van Drimmelen laten kloppen, is symbolisch het eerste groen voor het nieuw te planten bos aangeboden. Dit alles onder een heerlijk bijpassend zonnetje, welke speciaal voor deze gelegenheid de voorspelde regenbuien even wist te verdringen.

De start van het (B)oerBurgerBos komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Verschillende natuurverenigingen maken zich terecht al lange tijd zorgen over het verdwijnen van allerlei kostbare bomen binnen onze gemeente. Om hier tegenwicht aan te bieden, heeft men geopperd dat de aanplant van een bos van grote waarde zou zijn. Nadat deze wens breed is omarmd en opgenomen in het coalitie akkoord, is een werkgroep onder de bezielende leiding van onder meer Cedric Bousché, Frank Segeren, Kiemkracht en Stichting de AmerkantOp aan de slag gegaan om het bos werkelijkheid te laten worden. Samen met scholieren van de Stuifhoek, van het Dongemond college en omwonenden is er een prachtig ontwerp ontstaan van een bos voor jong en oud, voor mens en natuur. Om dit geheel af te maken, wordt de Zandstraat zelf ook nog eens aangepakt door Stichting BEI. En daar worden niet alleen wij, maar vooral ook de insecten blij van!

Groen Drimmelen (VP/D66) is ongelofelijk trots op alle gedreven vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Waar wij de wens voor meer bomen en een bos al jaren uitdragen, zijn het deze mensen die er nu voor zorgen dat dit bos er ook echt gaat komen. Het prachtige bos dat er nu gaat komen, de kinderboomkwekerij en natuurlijk de Bijenboel zijn een fantastische aanvulling voor Drimmelen en misschien wel de start van heel veel meer!

Onze raadsleden Robert van de Corput en Tim Eestermans  mochten hun naam aan deze toekomstige eikenbomen verbinden.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal