Gymzaal Terheijden verhuist naar De Cour

Groen Drimmelen (VP/D66) positief over plannen

Groen Drimmelen (VP/D66) is erg positief over de nieuwe plannen voor de gymzaal Terheijden. Het plan is om een extra (kleine) gymzaal te bouwen en de grote zaal geschikt te maken voor de basisscholen en verenigingen die nu de gymzaal bij Het Puzzelbad en de dojo bij SVT gebruiken.  

De huidige zaal bij het zwembad is al enige tijd aan vervanging toe en er zijn veel voordelen als alle binnensport op één locatie is ondergebracht. De voorlopige plannen gaan uit van oplevering van de nieuwe gymzaal bij De Cour vanaf het schooljaar 2016-2017, dus over een jaar. Bij de verbouwing van De Cour is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Zo komen er onder andere zonnepanelen op het dak en wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van energiezuinige verlichting. 

Wel vindt Groen Drimmelen (VP/D66) dat er een goede oplossing moet komen voor de verkeersdruk en parkeerproblemen in de omgeving van De Cour. In het plan zijn hiervoor de benodigde parkeerplaatsen opgenomen maar minstens zo belangrijk is het om te zorgen voor voldoende ruimte voor fietsen. Onze verwachting is namelijk dat de meeste gebruikers van de nieuwe gymzaal op de fiets of te voet zullen komen en de auto thuis laten staan. 

Verder zal Groen Drimmelen (VP/D66) goed in de gaten houden of de nieuwe zalen volledig geschikt gemaakt worden voor de verenigingen en of alle verenigingen een plek kunnen krijgen in De Cour op geschikte tijden. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat door de verhuizing kinderen pas laat op de avond kunnen sporten. 

Heeft u vragen of opmerkingen voor Groen Drimmelen (VP/D66)? Via onze website (www.groendrimmelen.nl) kunt u contact met ons opnemen.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal