Groen Drimmelen zorgt alsnog voor goedkopere starterswoningen in Plan Prinsenpolder

Goedkoopste woningen van € 200.000 naar € 180.000

 

In december 2009 zijn de daadwerkelijke richtprijzen voor de verkoop van woningen in de nieuwbouwwijk Prinsenpolder bekend gemaakt. Een nieuwbouwplan waarvan in mei 2009 nog werd gesteld dat er sprake zou zijn van 24 goedkope koop starterswoningen. Mede als gevolg van die informatie heeft Groen Drimmelen (VP / D66) eind 2009 ingestemd met de vaststelling van het bestemmingsplan. Nu blijken er 0 starterswoningen in het plan te zitten. Onacceptabel voor Groen Drimmelen(VP / D66).

 

Te dure en te grote woningen

Na bestudering van de invulling van het plan, kon de fractie van Groen Drimmelen (VP / D66) maar tot één conclusie komen: er worden in het plan Prinsenpolder precies 0 starterswoningen koop gerealiseerd en er wordt vooral in het midden- en duurdere segment gebouwd. De goedkoopste koopwoningen in het hele plan starten vanaf € 200.000 en hebben een inhoud tussen de

430 m³ en

535 m³. Niet volgens afspraak, wat Groen Drimmelen (VP / D66) betreft te grote en te dure woningen voor de doelgroep starters.

 

Vragen tijdens raadsvergadering leiden tot snelle actie wethouder

Om die reden stelde Groen Drimmelen (VP / D66) afgelopen donderdagavond 28 januari 2010 vragen aan het college over nadere afspraken over de te bouwen woningen. Naar aanleiding van die vragen heeft wethouder Van Meggelen snel actie ondernomen, waardoor hij ons kon melden dat er in het plan Prinsenpolder woningen van € 180.000 vrij op naam aangeboden zullen worden, de maten blijven echter gehandhaafd. Liever hadden wij nog goedkopere en iets kleinere starterswoningen gezien, waardoor deze voor een grotere doelgroep betaalbaar zouden worden. O.a. woningbouwplan Made-Oost zal hiervoor de volgende gelegenheid zijn en wij zullen dan weer strijden voor echt betaalbare starterswoningen.

 

Over het aantal starterswoningen hebben we geen concrete toezeggingen gekregen van de wethouder. Maar wij blijven voor de afgesproken 24 gaan.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal