Groen Drimmelen (VP/D66) zorgt voor Groene Golf door de gemeente Drimmelen

Twaalf leden fietsten mee aan de Streekproducten Route Fietstocht op 25 mei 2013

Zaterdag 25 mei j.l. was een zeer geslaagde dag voor de Streekproducten Fietstocht. Deze tocht van ongeveer 25 kilometer, met als startpunt de Minicamping van Johan en Caroline Halters in Wagenberg, was weer een zeer interessante fietstocht. Groen Drimmelen (VP/D66) nam met een groep van 12 leden aan deze jaarlijkse fietstocht mee. De route voerde ons langs veertien verschillende ondernemingen in onze gemeente Drimmelen.

Al deze ondernemingen of stichtingen zijn actief in het aanbieden van streekproducten. Duurzaam geproduceerd vlees, lokaal vervaardigde kaasproducten, meelproducten van twee molens, ijs van eigen bodem en ons eigen lokale Ramses bier, allemaal producten die in onze gemeente worden geproduceerd en waar we allemaal kennis mee konden maken.

Totaal 12 Groen Drimmelaren verzamelden zich rond een uur of twaalf bij de start in Wagenberg; allen getooid in de zeer opvallende groene jasjes. Al heel snel had deze groep de bijnaam “de Groene Golf”.

Wat vrijdag nog leek op een toekomstig waterballet, bleek op zaterdag een perfecte dag geworden te zijn. De hele dag, tijdens de tocht, mooi zonnig weer en geen enkele druppel regen gehad.

Wat hebben we toch een aantal leuke ondernemingen in onze gemeente die streekproducten produceren. Voor iedereen was er iets nieuws te ontdekken, ook voor mensen die hier geboren en getogen zijn en de vijftig jaren al een tijdje gepasseerd zijn.

Rond een uur of 6 in de avond begon de goed verzorgde maaltijd op het terrein van de minicamping van Johan en Caroline. Naar schatting waren er zo ongeveer 200 mensen aanwezig om ook hier te genieten van de lokale producten van onze gemeente. Tot na achten is er nog flink gegeten en gedronken.

Groen Drimmelen (VP/D66) waardeert de lokale initiatieven zoals deze jaarlijkse fietstocht en wij willen de organisatie hier van harte mee complimenteren en hartelijk bedanken

Groen Drimmelen (VP/D66)

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal