Wij willen in alle dorpen van onze gemeente een kloppend dorpshart

Afgelopen donderdag heeft Groen Drimmelen (VP/D66) ingestemd met het verhogen van de jaarlijkse exploitatiebijdrage met 50.000 euro voor het Sociaal Cultureel Centrum De Bernardus en met het verhogen van het krediet voor de inrichtingskosten met 224.500 euro. Forse bedragen, maar we kunnen een plan als dit maar één keer goed doen en daarvoor moeten we lef tonen en nu investeren.   

Groen Drimmelen (VP/D66) vindt het Sociaal Cultureel Dorpshart een ontzettend mooi plan. Door het omvormen van de Bernarduskerk behouden we een mooi cultuurhistorisch gebouw waar veel van onze inwoners dierbare herinneringen aan koesteren. Maar bovenal realiseren we een plek waarin onze verenigingen, onze kinderopvang, onze bibliotheek, onze ondernemers en onze inwoners weer nieuwe herinneringen kunnen gaan maken. Met en voor elkaar.

Maar: we gunnen al onze dorpen zo’n kloppend dorpshart! Daarom hebben we ook het college opgedragen zo spoedig mogelijk iets aan de situatie van Den Domp in Lage Zwaluwe te gaan doen. Natuurlijk hebben we ook nog Plexat, Ons Dorpshuys, De Zonzeel en De Cour. Niet allemaal even levendig en dat willen we wél! Daarom hebben we het college gevraagd meer inzicht te krijgen in de stand van zaken als het gaat om de andere maatschappelijke accommodaties binnen onze gemeente. Zo kunnen we bepalen of de Kadernota Maatschappelijke Accommodaties misschien weer eens opnieuw tegen het licht moet worden gehouden. Groen Drimmelen (VP/D66) pleit ervoor om dan ook kaders te ontwikkelen als het gaat om exploitatiebijdragen. Zo kun je als gemeente beter en zuiverder toetsen. Of die kaders te ontwikkelen zijn, weten we nog niet. Maar we vinden het de moeite waard het te onderzoeken.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal