Groen Drimmelen (VP/D66) Wenst iedereen een fijne vakantie

Terwijl de kinderen van de basisschool aan de laatste schoolweek zijn begonnen en de leerlingen van het voortgezet onderwijs de boeken al hebben ingeleverd en de schooltas (tijdelijk) aan de wilgen hebben gehangen, moeten wethouders en ambtenaren keihard aan de slag om mogelijkheden tot bezuinigingen in beeld te brengen.

Duurzaam beleid
Op 1 juli heeft Groen Drimmelen (VP/D66) tijdens de raadsvergadering duidelijk gemaakt waar het de komende decennia met de gemeente naar toe moet. Dat wij daarbij duidelijk kiezen voor een duurzame gemeente. Duurzaam op alle gebied. Dit betekent in onze ogen dat op termijn in onze gemeente zoveel duurzame energie wordt geproduceerd dat dit het energieverbruik compenseert. Verder willen we dat in onze gemeente genoeg woningen worden gebouwd om in de vraag te kunnen voorzien. Het gaat vooral om de bouw van woningen in de goedkopere sectoren voor starters en senioren. Verder willen we dat we onze financiën op orde hebben, zonder dat we u het vel over de neus moeten halen. Tenslotte moet onze gemeente een oase van rust zijn tussen de drukke stedenrand aan de noordkant en aan onze zuidkant.

Het moet duurzaam en sociaal, vertrouwend op de eigen kracht van mensen

Als wij terug komen van vakantie breekt er een spannende en vooral drukke periode aan. De komende periode zal een zwaar beroep op een ieders creativiteit worden gedaan. We staan immers voor de uitdaging de komende jaren, zonder extra belastingverhogingen, een sluitende begroting vast te stellen, dit terwijl ook het geldstroom die vanuit het rijk naar de gemeente vloeit, steeds dunner wordt. Dit betekent dus dat de gemeente minder kan gaan uitgeven. Onze fractie heeft uitgesproken dat drie zaken voorop staan: het moet duurzaam; het moet sociaal en wij vertrouwen op de eigen kracht van mensen, verenigingen en instellingen.

Iedereen een fijne vakantie!
Eerst gaan we echter op vakantie, net als vele mede-inwoners van onze prachtige gemeente. Wij wensen jullie allemaal een goede vakantie een goede reis en een gezonde thuiskomst. Na de vakantie hoort u weer van ons.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal