Groen Drimmelen (VP/D66) steunt manegepaarden pensioenfonds.

Jaarlijks doet Groen Drimmelen (VP/D66)  een viertal donaties aan goede doelen die passen binnen het gedachtegoed van de partij.

In de afgelopen jaren heeft Groen Drimmelen doelen als Children’s home, Focus on Education, Madese Natuur Vrienden en vele andere organisaties gesteund.

Dit jaar zijn al donaties gedaan aan Broeder Gerard in verband met Haïti, Homeplan en het Millenniumplatform Drimmelen.

Tijdens de ledenvergadering van 18 november 2010 hebben de leden besloten een eenmalige donatie te geven aan de Stichting manegepaarden pensioenfonds.

Deze stichting is in 2003 opgericht om manegepaarden en pony’s op te kunnen vangen nadat zij een levenlang hard werken in de maneges achter de rug hebben. Hiermee hebben manegehouders een alternatief voor het slachthuis gekregen.

Oprichtster en voorzitster van de Stichting manegepaarden pensioenfonds,Carola Poot, heeft in 2003 haar eerste kennismaking gehad met een manegepaard.

“Mijn leermeester was Joost, een groot voskleurig paard, van 7 jaar jong. Na een aantal maanden “ daten “ met Joost, zou hij zogezegd op rust staan in de wei en mocht ik op Apollo verder,.” zo vertelt Carola. Natuurlijk bleef Carola trouw aan haar eerste grote liefde. Ze legde elke keer wat lekkers in de bak van Joost voor als hij weer op stal zou komen staan. Na een aantal weken kreeg Carola te horen, dat hij naar de slacht was gebracht, vanwege artrose in zijn benen. Joost was verder een hartstikke gezond en vrolijk paard, alleen het manegewerk was door de artrose veel te zwaar voor hem geworden. Hij niet kon het meer aan, dus bracht hij geen geld meer binnen.

Hij moest plaats maken voor een vervanger. Voor een manegehouder is dat ergens wel begrijpelijk natuurlijk, want de paarden zorgen alleen als ze gezond zijn voor inkomsten.

Een ziek of te oud paard neemt alleen maar plek in en kost gewoon geld.Op dat moment heeft Carola besloten dat zij wilde gaan proberen voor deze paarden een alternatief te zoeken. Immers de dood van Joost te voorkomen geweest, als er een alternatief was geweest. Na de oprichting van de stichting volgden vele avonden brainstormen hoe middelen bijeen te brengen. Talloze acties volgden. Tulpen verkopen; rondritjes met een motorclub voor 1 euro; plantjes verkopen; concoursen bezoeken; etc, etc.

Van lieverlee meldden zich ook donateurs. Het spaarpotje groeide. In 2004 was het eindelijk zover. Avanti was het eerste paard dat werd aangemeld. Een jonge ruin van 12 jaar, die in de bloei van zijn leven was. Door de artrose kon hij het werk niet meer aan. Met zijn komst was de volgende grote stap voor de stichting gemaakt, nu konden ze echt los….

Al heel snel daarna volgden meerdere aanmeldingen van paarden en pony’s en had Avanti het gezelschap van 4 andere bewoners.

In de jaren die erop volgden is de stichting verder gegroeid en zijn er steeds meer bewoners bijgekomen. De Stichting kreeg zelfs de bijzondere steun van Anky van Grunsven en haar paard Bonfire!!! Een lintje van de dierenbescherming en diverse uitnodigingen voor verschillende leesbladen.

Natuurlijk is het niet alleen maar leuk, ze krijgen ook te maken met afscheid, de bewoners zijn immers al oud, of hebben gebreken. Hun laatste thuis is hun stalletje bij de stichting. Hier blijven ze tot ze uiteindelijk overlijden, of teveel pijn lijden dat ze niet meer verder kunnen. Maar elke dag die ze bij de stichting van hun pensioen kunnen genieten en weer gewoon een paard kunnen zijn is een cadeautje.En ondanks al het verdriet als er afscheid genomen moet worden, is Carola ontzettend blij dat zij voor deze bijzondere dieren de wereld een heel klein beetje kan veranderen.De Stichting manegepaarden pensioenfonds is geheel afhankelijk van donateurs en giften.

Als u meer wilt weten over de stichting manegepaarden pensioenfonds en haar initiatieven kijk dan op www.manegepaardenpensioenfonds.nl. U kunt hier tevens donateur worden en ook hier u steun betuigen aan deze stichting.Groen Drimmelen (VP/D66) heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan en steunt daarom dit zeer bijzondere initiatief van harte. Door deze stichting ligt een klein beetje geluk voor deze edele dieren weer binnen bereik. Stel je voor dat je dag in dag uit 4 of 5 uur het zelfde rondje moet lopen.

Telkens weer iemand anders op je rug. Kinderen, volwassenen, ervaren en onervaren ruiters. Als je dan iets gaat mankeren en je wordt zonder pardon naar de slacht gebracht, dat kan volgens ons niet. Op dit moment zijn er al heel veel paarden gered en Groen Drimmelen (VP/D66) hoopt met deze steun nog veel meer dieren een fijne oude dag kunnen geven. Ze hebben het zo hard verdiend, en samen kunnen we zoveel mogelijk maken van hun leven.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal