Groen Drimmelen (VP / D66) kiest verantwoord voor nieuwbouw Dongemond College

Voor Groen Drimmelen is het uitgangspunt altijd dat er goed onderwijs in goede scholen wordt gegeven in onze gemeente. Het Dongemond College in Made is een school die het erg goed doet en landelijk bij de top behoort. Een deel van het gebouw is dringend toe aan een renovatie om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen garanderen. Omdat de school midden in een woonwijk staat waar de ruimte beperkt is, en het hele gebouw over ongeveer acht jaar moet worden vervangen, hebben de gemeente en het Dongemond College nu een belangrijke keuze te maken. Gaan we nog geld stoppen in een renovatie of kiezen we voor nieuwbouw?

KIES VOOR NU EN VOOR DE TOEKOMST!

Groen Drimmelen (VP/D66) vindt nieuwbouw voor het Dongemond College op een nieuwe locatie de beste optie. maar wil ook zorgen dat.tljdens het langdurige traject voor zo’n nieuwbouw de school goed onderwijs kan blijven bieden. Een nieuwe school bouw je namelijk niet zo maar. Het is iets anders dan een huis bouwen. Wat is de beste locatie? Is de grond die we nodig hebben beschikbaar? We moeten een bestemmingsplan opstellen met wellicht allerlei bezwaren etc. De nieuwe school moet worden ontworpen en de bouw aanbesteed. Kortom, voordat de eerste spade de grond in gaat zijn we een paar jaar verder! In de opinieronde hebben wij daarom aangegeven zo snel mogelijk het meerjarentraject van nieuwbouw te willen starten, maar ook te kiezen om vóór het nieuwe schooljaar de dringende renovatie uit te voeren. Omdat nieuwbouw van de school minimaal vijf jaar zal duren, kunnen we niet wachten! Groen Drimmelen kiest er voor om nu de huidige school op te knappen. In tegenstelling tot andere partijen, die geen duidelijke oplossing kiezen en daardoor het besluit nog langer uitstellen.

Door tijd te creëren met een renovatie en nu te starten met het hele proces voor nieuwbouw, weet Groen Drimmelen (VP/ D66) zeker dat het Dongemond College de komende jaren goed onderwijs kan blijven bieden en met de nieuwbouw weer tiental len jaren verder kan!

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal