Groen Drimmelen (VP/D66) is trots op iedereen

Dat het corona-virus grote gevolgen heeft voor onze samenleving is duidelijk. Ook in onze gemeente zijn er veel mensen door het virus getroffen. Natuurlijk gaat ons medeleven uit naar hen die ziek zijn geworden of zijn overleden en naar hun naasten.

Veel respect en waardering hebben wij voor al diegenen die op dit moment de samenleving in feite overeind houden. Natuurlijk hebben we het dan over de zorgverleners. De artsen, verpleegkundigen, schoonmaakpersoneel en al die anderen in onze ziekenhuizen. Maar wat te denken van de leerkrachten die nu met alle mogelijke digitale en andere middelen proberen hun leerlingen, die thuis zitten, nog de nodige kennis bij te brengen. En wat te denken van al die ouders die hun kinderen daarbij begeleiden. Dan hebben we nog de vuilophalers die ook gewoon hun werk blijven doen om ons afval in te blijven zamelen. Wat te denken van politieagenten en boa’s die de maatregelen die door de regering en door de veiligheidsregio zijn afgekondigd moeten handhaven. Dan hebben we nog de winkeliers, de horeca, kappers, zzp’ers en nog meer middenstanders, voor wie dit ook moeilijke tijden zijn. Wellicht missen we nog wel groepen mensen die door deze crisis in de problemen zijn gekomen. 

Een ding maakt deze opsomming wel duidelijk, er zijn geen inwoners die de gevolgen van de crisis niet voelen. Maar Groen Drimmelen zou Groen Drimmelen niet zijn als we niet desondanks met een positieve blik naar de toekomst blijven kijken. We zien namelijk talrijke initiatieven waarbij mensen elkaar hun hulp aanbieden. Laten we dat vasthouden en laten we nu, maar ook als deze crisis voorbij is, naar elkaar omkijken. Voor nu: blijf veilig, blijf gezond en blijf zoveel mogelijk thuis. 

Bestuur en fractie van Groen Drimmelen (VP/D66)

Ricus Tiekstra en Leo Mol.
Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal