Groen Drimmelen (VP/D66) blij met volgende stap nieuwbouw Stuifhoekschool

In de raadsvergadering van 28 september jl. heeft Groen Drimmelen (VP/D66) ingestemd met de volgende stap op weg naar de bouw van een nieuwe Stuifhoekschool in Made. Het huidige gebouw uit de jaren ’70 is hoognodig toe aan een forse opknapbeurt. Voor het schoolbestuur en het college aanleiding om te kijken naar andere oplossingen. Nieuwbouw van de school is de beste optie. 

Integraal kindcentrum

Wethouder Jürgen Vissers heeft samen met de schoolleiding en omwonenden een totaalplan voor de invulling van het hele gebied ontwikkeld. Daarmee kan de school worden omgevormd tot een integraal kindcentrum. In zo’n centrum vinden kinderen van 0 tot 12 jaar hun weg richting middelbare school. Naast de basisschool komt er dus ook kinderopvang en buitenschoolse-opvang in één gebouw. 

Duurzaam, energieneutraal en natuurinclusief totaalplan
De nieuwbouw van de school wordt aangegrepen om het hele terrein opnieuw in te richten, waardoor er ook nog eens een aantal woningen gebouwd kunnen worden. Zo komen er op de school een aantal appartementen en een tiental woningen grenzend aan de woningen aan de Norbartstraat en de Romboutstraat. In het plan zal uiteraard ook aandacht zijn voor duurzaamheid, energieneutraliteit en waar mogelijk een natuur-inclusieve invulling. Elementen die voor Groen Drimmelen (VP/D66) belangrijk zijn.

Dit alles is voor Groen Drimmelen (VP/D66) reden om met enthousiasme met het voorstel van in te stemmen. De volgende stap is het opstellen van het bestemmingsplan waarover de gemeenteraad over een tijdje een besluit zal nemen. Wanneer precies de schop voor de bouw van de school de grond in gaat is daarom nog onzeker.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal