Groen Drimmelen (VP/D66) actief tijdens opschoonommetje

Samen de strijd aan tegen zwerfafval 

We weten allemaal dat afval niet op straat thuishoort. We vinden het allemaal normaal dat iedereen zijn of haar eigen troep opruimt. En toch ligt er heel veel afval op onze straten, in onze struiken en op onze stoepen. En toch moeten er steeds inwoners het afval van een ander opruimen.

ZAPpers: vrijwilligers

In onze gemeente zijn er veel vrijwilligers actief (de zogenaamde ZAPpers, https://drimmelen.nl/zappers) , die het hele jaar door zwerfafval opruimen. Zij lopen met hun zwerfafvalkar of afvalzak en knijper door de straten van onze dorpen om onze buurt schoon te houden. Groen Drimmelen (VP/D66) heeft heel veel respect en waardering voor deze vrijwilligers. Jullie zijn toppers!

Opschoonommetje

Afgelopen zaterdag 20 maart 2021 was het opschoonommetje. Een coronaproof alternatief voor de jaarlijkse opschoondag. Dit jaar niet in grote groepen de buurt en straat schoonmaken, maar met je eigen gezin of maximaal met twee mensen uit verschillende gezinnen. En Groen Drimmelen (VP/D66) was weer van de partij! Ieder ging in zijn of haar eigen dorp aan de slag om afval op te ruimen. En met succes!

Bewustwording

Wij vinden het heel belangrijk dat onze gemeente schoon blijft. Geen afval in het groen en op de straten. Afgelopen zaterdag hebben we geprobeerd daar een steentje aan bij te dragen. De mensen die we tegenkwamen tijdens het opruimen waren allemaal heel enthousiast dat we dit deden en vonden stuk voor stuk dat afval niet op straat thuishoort. Ook liepen bij een aantal van ons de kinderen mee en hielpen zij met afval opruimen. Zo snijdt het mes ook nog aan twee kanten; schone dorpen en steeds meer mensen (en kinderen) die zich hier bewust van zijn.

 

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal