Groen Drimmelen op bezoek in Wagenberg

In Wagenberg is de verkiezingscampagne van Groen Drimmelen zichtbaar begonnen. Met een opvallend versierde bakfiets trok een groep (aanstaande) raadsleden er zaterdagochtend 14 januari op uit.

?In Wagenberg staan de mensen vroeg op?, zei Elly Prinse. ?Als je om half 9 bij de bakker bent staat het al vol?. Zo vroeg wilden wij het ook weer niet maken. Bovendien wilden we ook graag met de langslapers in gesprek komen.

Doel van ons bezoek was een beter beeld krijgen van de wensen en idee?n van de Wagenbergers over hun dorp. Nou meningen hebben we volop gekregen. We hebben in 2 uur tijd zeker 75 mensen gesproken. De antwoorden plakten we op de grote borden op de bakfiets. Dat leverde een grote verzameling aan meningen en suggesties op. Vier onderwerpen sprongen er boven uit.

Huizen voor starters

Met stip op nummer één staat de behoefte aan woningen voor starters. De algemene mening is dat er voor ouderen voldoende mogelijkheden bestaan. Voor de jeugd is er een groot gebrek aan woonruimte. De jeugd moet in het dorp kunnen blijven wonen om de leefbaarheid op peil te houden. Daarmee raken we het tweede onderwerp.

Behoudt de middenstand

Het liefst zien de Wagenbergers een groter winkelaanbod in het dorp. En winkeliers op hun beurt willen voldoende klanten. Met voldoende starterswoningen wordt er in ieder geval voor instroom van nieuwe bewoners gezorgd. Zo hangen het eerste en het tweede onderwerp samen. De vrees bestaat echt dat het dorp langzamerhand inboet op het winkelaanbod. Het vertrek van de bank is daar het laatste voorbeeld van.

Auto?s rijden te hard

Een ander veel genoemd punt is de snelheid van de auto?s in de Brouwerijstraat en in de Dorpstraat. ?Het lijkt er soms wel een racebaan?, gaf een mevrouw op een gegeven moment aan. Dat leeft bij veel mensen in Wagenberg en echt niet alleen bij de mensen die aan

deze 2 straten wonen.


Plexat moet blijven

Er wordt op dit moment ook veel gesproken over Plexat. De Wagenbergers zijn duidelijk : Plexat moet blijven. Het is een onmisbare ontmoetingsplaats voor de inwoners. Voor veel verenigingen is het de thuisbasis en die verenigingen zijn niet weg te denken in de Wagenbergse gemeenschap.

Tevreden mensen in Wagenberg

Wagenbergers zijn eigenlijk best content met hun dorp. Ze vinden dat het er mooi en goed uit ziet. Op onze vraag wat ze de komende jaren echt veranderd willen hebben moesten ze vaak lang nadenken. Dat is natuurlijk alleen maar een goed teken. Er was ook weinig kritiek op het functioneren van de gemeente.

Het was een boeiende leerzame en ook gezellige ochtend in Wagenberg. We hadden sterk het gevoel dat onze aktie op prijs werd gesteld. ?Jullie zijn de eersten die echt komen vragen wat wij er van vinden?, zei een inwoner. Dat past bij Groen Drimmelen : Gewoon Doen!

J?rgen Vissers

Groen Drimmelen

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal