Geen woontoren bij Biesbosch Marina?

Peiling Groen Drimmelen is duidelijk

Enkele weken geleden vroegen wij aan u om te reageren op onze stelling : “Wat vindt u van het voorstel voor een

45 meter hoge recreatie woontoren bij Biesbosch Marina in Drimmelen?” We hebben veel reacties binnen gekregen. Zoals u zelf al kon zien op onze website was ruim 80% tegen het bouwen van een dergelijke hoge woontoren.

 

Wij zijn blij met de hoeveelheid reacties die we ontvingen. Er werd niet alleen gestemd maar u gaf ook uw mening in een uitgebreide reactie. Internet is dan een mooi medium om in betrekkelijk korte tijd toch veel standpunten te horen. De tegenstanders van de toren vormden een duidelijke meerderheid. Het belangrijkste argument was dat een dergelijk stedelijk gebouw niet past in een landelijke omgeving. Zulke woontorens horen in de binnenstad van grote steden te staan. Daarnaast vrezen de bewoners van het dorp Drimmelen de verkeer- en parkeeroverlast die door zo’n grote toren kan ontstaan. 

Maar we hoorden ook enkele reacties van inwoners die juist positief waren over de woontoren. Het zal juist extra karakter geven aan het hele plan Biesbosch Waterfront. De dorpsbewoners zullen er niets van merken, omdat de toren, net als de koeltoren van de Amercentrale, grotendeels uit het zicht ligt. 

Groen Drimmelen sprak haar twijfels uit over de komst van de woontoren. Niet alleen de hoogte is daarbij bepalend voor ons. We praten ook over de groenvoorziening in het totale plan. Er moeten sowieso ruim 300 recreatiewoningen komen. Als we niet de hoogte in gaan dan zal er meer laagbouw moeten plaatsvinden. En waar woningen staan kan geen groen worden aangeplant. Het totale plan zal er daardoor misschien wel meer stads dan dorps gaan uitzien. 

De woontoren als blikvanger van het totale project is maar deels waar. Zolang de koeltoren van de Amercentrale op een steenworp afstand staat, blijft die koeltoren de blikvanger. Dat argument snijdt geen hout voor ons. Bovendien gaan we met de bebouwing in de eerste fase al zo’n

25 meter de hoogte in. Ter vergelijking: dat is 2 tot 3 keer de hoogte van het Klaverblad of de Amerhal. Daarmee brengen we al voldoende stedelijke allures in het totale plan. 

Groen Drimmelen is vooral heel erg benieuwd naar de alternatieven. Hoe kan de ontwikkelaar een rendabel plan ontwikkelen zonder woontoren? Als wij dit niet hebben gezien, zullen wij nooit akkoord kunnen gaan met een woontoren die zoveel verzet oproept bij de inwoners van het prachtige dorp Drimmelen.


 

 

Groen Drimmelen


Gewoon DoenNaam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal