Dit zijn de kandidaten van Groen Drimmelen (VP/D66) – Nummer 6: Tim Eestermans

14, 15 en 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wie zijn de kandidaten van Groen Drimmelen (VP/D66)?

Hoi, ik ben Tim Eestermans (34 jaar) uit Lage Zwaluwe. Sinds eind 2019 ben ik raadslid voor 

Groen Drimmelen (VP/D66). In de gemeenteraad heb ik onder andere het woord gevoerd over de Biesbosch, het Beverpad en het E-Veld.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als ecoloog. Het leuke vind ik het werken op uiteenlopende locaties, van de Randstad tot Zuid-Limburg. En met diverse soortgroepen, van amfibieën tot zoogdieren. Bureauwerk hoort er ook bij, meestal in het kader van de Wet natuurbescherming. Voordat ik in de ecologie aan de slag ging heb ik 12 jaar gewerkt voor rondvaartbedrijf Zilvermeeuw in Drimmelen. Ik ken de Biesbosch dus als natuur- en recreatiegebied. In de wintermaanden help ik met vogeltellingen in de Noordwaard.

Sinds 2014 ben ik secretaris en bestuurslid bij de agrarische natuurvereniging. Boeren en vrijwilligers werken samen aan het herstel van de biodiversiteit en natuurbeleving in het agrarisch gebied. Bijvoorbeeld met het inzaaien van kruidenmengsels langs akkers. En ik houd me er vooral bezig met de weidevogelbescherming, met hulp van Brabants Landschap, boeren en vrijwilligers. Natuur en landbouw zijn erg verschillend, maar vullen elkaar ook aan. Zo is een deel van de mooiste natuur in Nederland ooit ontstaan door kleinschalig boeren. 

Normaal gesproken bezoek ik graag de horeca, speel ik mee in een dartteam en help ik de Carnavalsstichting met het organiseren van de sauwelavond. Het sociale leven vind ik erg belangrijk als uitlaatklep en dat is nu toch een groot gemis.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal