Cultureel dorpshart voor alle inwoners en verenigingen uit Drimmelen en omgeving.

Groen Drimmelen (VP/D66) roept verenigingen op om mee te denken over het cultureel dorpshart. 

Groen Drimmelen is verheugd over de plannen rondom de Bernarduskerk. De Bernarduskerk zal omgebouwd worden tot een prachtig cultureel dorpshart met ruimte voor spelen, leren, ontwikkelen en ontspannen.

De kerk bezit straks een prachtige, ruime theaterzaal. Alle podiumverenigingen uit de Mayboom worden nu al betrokken bij dit theater en mogen hierover meedenken. Groen Drimmelen wil ook alle andere podiumverenigingen (koren, muziekverenigingen, theaterverenigingen) uit de gemeente oproepen om mee te denken met de vormgeving van het theater. Wij willen dat het theater straks ook geschikt is voor al die verenigingen die nu te groot zijn voor de Mayboom. Hopelijk kunnen de grotere verenigingen straks gewoon op het podium spelen en kan het publiek in de zaal zitten in plaats van andersom. Hiervoor is het wel nodig om contact op te nemen met de gemeente. Wij hopen dan ook dat u dat zult doen.

De kerk zal straks ook omgeven zijn door een prachtig groen natuurpark. Voor Groen Drimmelen wordt deze omgeving dus echt een prachtige plek voor alle inwoners uit Drimmelen om elkaar te ontmoeten, een kopje koffie te drinken, een boek te lezen of een voorstelling te zien en te luisteren. Niet een dorpshart, maar een hart voor de hele gemeente. Wij kijken uit naar de opening over enkele jaren.

 

Heeft u nog goede ideeën over het dorpshart? Of heeft u andere goede ideeën over de gemeente Drimmelen? U bent altijd welkom om bij een van onze steunfractievergaderingen aan te sluiten. Kijk op onze website www.groendrimmelen.nl, volg ons op Facebook of neem contact op met een van onze raadsleden. De gegevens staat in de gemeentegids en op www.drimmelen.nl.

Miriam van de Werken – Tiekstra, burgerlid Groen Drimmelen. 

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal