Bericht uit Benin

Van 3 mei tot 28 mei zijn Gerard en  Nelly in Benin. De eerste week gaan ze met Mesmin, franse leraar/gids de franse taal en de cultuur beter leren kennen. Daarna gaat Gerard werken voor het LGCP- programma van de VNG-i. Er wordt op dit moment samengewerkt met 6 gemeenten, twee in het zuiden en 4 in het noorden. Dus ze gaan deze keer heel Bénin rond. Als jullie het leuk vinden om hen te volgen en hun reisverhalen willen lezen kun je dat doen op hun website

www.beninopzijnmooist.nl 
Hieronder een verslag van hun bezoek aan de Tuin van Toyo, het door Groen Drimmelen gesteunde project

10 mei kerkbezoek en Tuin van Toyo

Zondag morgen hadden we zin om naar de kerk te gaan. Normaal komen we niet zo vaak in de kerk maar in Benin is dit wel erg leuk. Het is een feest om hieraan een bezoek te brengen. Mesmin ging ook mee, hij is een heel gelovig man, zoals eigenlijk iedereen hier. Natuurlijk was er volop muziek en dans. Het koor bestond uit een 20 tal studenten in opleiding voor docent. Het swingt en de mensen in de kerk gingen helemaal uit hun dak. Als je ooit in Afrika komt raden wij je aan om een bezoek te brengen aan een kerk. Je bent hier in elke kerk welkom en het is een mooie belevenis. Voor de bevolking is het een uitje om naar de kerk te gaan, ze zijn erg gelovig en gaan er helemaal uitgedost naar toe, groot en klein.

Hierna hebben we ook een bezoek gebracht aan de “Tuin van Toyo” Dit is een groot stuk grond in de broes waar een groentetuin aangelegd is en waarop we een nieuw centrum laten bouwen voor verstandelijk gehandicapten. Voor meer informatie kijk ook even bij de projecten. Als dit centrum straks klaar is heeft Gerard geld gekregen van de gemeente Ridderkerk en DZGR om zonne-energie aan te laten leggen. De zonne-energie gaan we gebruiken om het water uit de diepe put omhoog te pompen. De politieke partij Groen Drimmelen heeft een bijdrage gedaan voor de lichtpunten in het nieuwe centrum. Beetje bij beetje wordt hier een centrum gebouwd wat straks onderdak gaat geven aan 60 mensen met een verstandelijke beperking. Ook leuk dat ik hier mijn bijdrage aan kan leveren.

Ook brachten we een bezoek aan het centrum waar nu de mensen verblijven.  Het is klein maar met gebrek aan beter zullen ze het hier voorlopig mee moeten doen. Ook hier hebben  we 50 kg rijst en 20 kg bonen afgeven, mede door donaties van onze vrienden.

Naam

Contactgegevens

Adresregel 1
Adresregel 2
Adresregel 3

Achtergrond

Achtergrondverhaal